Pàgines

equip

BREU CURRÍCULUM



FIDELA FRUTOS SCHWÖBEL
Frankfurt am Main (Alemanya) 1965
Arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya 1995
Data col·legiació: Febrer 1996

Des de l’any 1996  exerceix en el seu despatx propi amb Josep Maria Sanmartín.


Arquitecta en exercici lliberal en l'àmbit de l'edificació pública i privada amb paràmetres ambientals: estalvi energètic (a partir dels sistemes arquitectònics passius), estalvi d'aigua potable, ús de materials amb menys impacte ambiental, estalvi de residus amb sistemes de construcció en sec, edificis amb sistemes constructius deconstruibles i increment de la biodiversitat en l'edificació.
Obra escrita i obra construïda publicada en diverses revistes i llibres en l'àmbit professional de l'arquitectura i reportatges en TV on s’exposa obra pròpia per a divulgació ambiental general.

Experiència com a conferenciant en jornades i àmbits professionals des de l'any 2000.

Cofundadora a l’any 2005 de l’Agrupació d’Arquitectes Arquitectura i Sostenibilitat, AUS, en el Col.legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

Des del 2010 col·laboradora puntualment en el postgrau Arquitectura Mediambiental i Urbanisme Sostenible organitzat per La Salle, Universitat Ramon Llull. Les temàtiques tractades són els impactes de l’edificació en el medi ambient i en la salut humana, l’envolvent arquitectònica en el projecte urbà i les repercussions en  la salut física i psíquica de les persones i l’aplicació dels paràmetres ambientals en exemples construïts propis .

Des del 2013 és professora associada en les assignatures d’Expressió Gràfica de 1er curs i Construccions Industrials de 3er curs d’Enginyeria Industrial a l’Institut Químic de Sarrià, Universitat Ramon Llull.

Des de 2014 imparteix tallers i xerrades puntuals a centres d’ESO i Batxillerat.

Des de l’any 2014 col.labora puntualment en el “Máster en Aplicación Práctica de la Bioconstrucción”, a l’Escola Politècnica Superior de Girona 

A l’any 2016 ha iniciat la col.laboració amb el Casal del Mestre de Granollers, el moviment educatiu Inspira’t Secundària del Maresme i el Moviment Educatiu del Maresme (MEM).

Des de l’any 2017 imparteix tallers i xerrades puntuals al públic en general sobre com millorar la sostenibilitat en els edificis.

Des de l’any 2018 realitza Informes Tècnics en l’àmbit de la protecció normativa i legal urbanística i ambiental.

L’any 2020 ha realitzat tasques professionals externes a l’Ajuntament de Sant Feliu del Llobregat, consistents en:

·           Suport extern per a l’agilització de la gestió de la tramitació de llicències d’Obres Majors.

·           Tasca complementària per a l’actualització i elaboració d’ordenances de l’edificació per tal d’adaptar-les als reptes de la mitigació del canvi climàtic i la descarbonització de la ciutat, com estableix el Conveni de Kioto i que l’Ajuntament ha acordat mitjançant el Pla del Clima i l’Energia. 




JOSEP MARIA SANMARTÍN BURGUÉSTremp (Lleida) 1957

Arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya 1980

Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya 1995



1989-98

Va col.laborar en el despatx de Manel Brullet, arquitecte, com a arquitecte tècnic
en la redacció i direcció d’ obres per l'administració: 1992 Hospital del Mar a Barcelona,
1993 Camp de futbol a Pineda de Mar, 1995 Centre d'Assistència Primària Cirera-Molins a Mataró, 1997 Poliesportiu a Pineda de Mar, 1999 Piscina coberta a Granollers

1996
Des d’aquest any exerceix en el seu despatx propi amb Fidela Frutos

2004
És membre fundador de l’agrupació d’Arquitectes per a la Sostenibilitat (AUS), en el Col.legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya